keskiviikko 17. joulukuuta 2014

silmäasiaa

Viikko sitten käytin Minkan, Hupin ja Kiepin silmätarkissa Oulun Akuutissa. Sanna katsoi silmät läpi ja totesi kaikkien silmät terveiksi perinnöllisistä taudeista ja Kiepin polvet samalla myös 0/0-terveiksi. 

Kuitenkin Hupin silmästä löytyi muutos, joka sai vähän viivästytettyä tämän blogipostauksen kirjoittamista. No tänään käytiin katsomassa muutosta uudestaan, tai siis Kaisa katsoi sitä Animagilla ja kyllähän se valitettavasti on limbaalimelanoma eli melanomakasvain silmän limbaaliosassa. Tämä ei ole perinnöllinen ja useimmiten nämä ovat myös hyvälaatuisia, mutta eihän tuo nyt kovin iloinenkaan uutinen ollut. Kaisa kirjoitti näin "Hupin vasemmassa silmässä kello 3 sarveiskalvon ja kovakalvon rajalla 2mm halkaisija ja saman verran korkea musta uudismuodostuma. Kammiokulmassa havaittavissa myös kohouma em. kohdalla. Vaihtoehdot: 1: leikkaus+jäädytys 2: jäädytys 2x tai 3x ja 3. seurataan Kuvaa silmää muutoksen seuraamiseksi." Alustavasti nyt päädyttiin siihen, että vuoden vaihteen jälkeen tehdään 2 kertaa tuo jäädytys viikon välillä ja sitten seuraillaan kevät miltä se vaikuttaa ja sitten mietitään onko leikkaus tarpeellinen vai ei ja koska. Silmän poisto on sitten se vihoviimeinen ratkaisu, mutta siihen ei toivottavasti olla ihan heti päätymässä.

Valokuvista tutkailin, että tuo täplä on ollut Hupin silmässä ainakin viimeiset 3 vuotta, mutta toki se ei ole ainakaan vielä tuollalailla ollut koholla 2 vuotta sitten edellisessä silmätarkissa.

Lisään tähän jossain vaiheessa silmäkuvan, kunhan saan otettua.

Tässä kuitenkin yksi otos, josta sitä voi tihrustaa jos katsoo täysikokoista kuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti