sunnuntai 23. syyskuuta 2012

keppitreeniä

Eilen päästiin kuin päästiinkin kaikista kommelluksista (auto ei käynnistynyt, auton lainaus tutuilta (kiitos!)) huolimatta pujottelutreeneihin, joista ei edes myöhästytty lopulta kuin kymmenisen minuuttia ja sekin lähinnä jotain alkujaarittelua eli kaikki treenit kerittiin tekemään hyvin. Teemana oli tehdä keppi-imuja, eli itse piti pysyä paikallaan ja koiran piti hakea kepeille.

Ekana treenattiin matkaa, eli pidennettiin koko ajan lähetysmatkaa. Ekana aloitettiin jostain ehkä 5 metristä ja Hupi haki kepit hyvin, sitten pidennettiin jonnekin 10 metriin, jossa Hupi häiriöityi maassa olevista ihanista tuoksuista, ilmeisesti joku juoksunarttu oli siinä viettänyt aikaansa kun Hupi niin nuunaili pää maassa koko ajan. Haki se kuitenkin ne kepitkin lopulta, kun nuuskiminen kiellettiin. Sit vielä jostain 15 metristä ja eka se ei kattonut keppejä, joten tultiin ehkä metri eteenpäin ja sitten se haki ne kohtalaisesti. Eli alkuun vähän haahuili taas hajuilla ja sit muisti homman ja teki hienot kepit. Näitä treenattiin vielä pari kertaa itsenäisestikin ja sit sujui jo hyvin 15 ja 20 metristäkin. Kerran Hupilla oli myös hyvä imu aalle ja se kirmasi keppien sijaan sinne.. huoh :P

Seuraavaksi tehtiin avokulmaan lähetystä, edelleen siis niin, että miä en liikkunut mihinkään. Näissä Hupi olikin pätevä ja saatiin nopeasti kulmaa vaikeutettua 90 asteeseen ja siitä vielä jonnekin 70 asteeseen asti. Hupi haki kepeistä oikean kolon ripeästi ja pujotteli hyvin.

Tämän jälkeen tehtiin umpikulmaa ja lähdettiin heti 90 asteesta ja vaikeutettiin taas jonnekin 60-70 asteeseen asti, kun Hupi haki umpikulmatkin loistavasti. Umpi- ja avokulmissa ei ollut etäisyyttä keppeihin lähetettäessä kuin ehkä joku nelisen metriä.

Hupi oli pätevys :) Loppulenkillä käytiinkin toisen lapinkoiran kanssa (tai kolmannen kun Minkakin oli mukana), kun treenikaverilla oli Luigi-lagoton lisäksi perheen lapinkoira Elmo (Iki-Wanhan Porotokan-Harmi) matkassa. Pojat kulkivat hyvin keskenään ilman mitään mölyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti