perjantai 30. toukokuuta 2014

Pentuja toiveissa heinäkuun lopulle!

Keskiviikkona saatiin Pipa onnistuneesti astutettua! Tiistaina ajeltiin ensin Sodankylään tapaamaan ykkösehdokasurosta, mutta valitettavasti parin päivän yrittämisen jälkeenkään ei mitään tulosta saatu aikaan. Joten soittelin sitten seuraavalle ehdokkaalle, että sopisiko tulla nyt kyläilemään. Onneksi sopi ja jatkettiin sitten Sodankylästä Rovaniemelle tapaamaan Gurua eli Suopunkitytön Haltin-Gurraa. Vietiin ensikertalaispariskunta metsään ja siinä ei kovin kauaa kestänyt, että nalkissa oltiin.

Joten toiveissa olisi, että tapaaminen kantaa hedelmää ja saataisiin neljän vuoden tauon jälkeen pentuja taloon.


Guru on tosiaan 7½-vuotias ja sillä ei ole aiempia jälkeläisiä. Sillä on A-lonkat (indeksi 114) ja terveet silmät (5/13). Gurun emällä ja veljellä on kuitenkin kaihi. Lisäksi Guru on prcd-PRA:n suhteen A-tyyppiä. Guru on myös luonnetestattu loppupistein +203.


+2ToimintakykyHyvä

+1TerävyysPieni ilman jälj. jäävää hyökkäyshalua

+3PuolustushaluKohtuullinen, hillitty

+2TaisteluhaluKohtuullinen

+1HermorakenneHieman rauhaton

+3TemperamenttiVilkas

+3KovuusKohtuullisen kova

+3LuoksepäästävyysHyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin  

+++Laukauspelottomuus  LaukausvarmaVideopätkät Gurun luonnetestistä:

Guru on käynyt kerran näyttelyssä tuloksella HYL. Samassa, jo farssia muistuttaneessa, näyttelyssä jaettiin mm. 7 hylkyä, ilmeisesti kaikki tai ainakin suurin osa vierastyyppisyyden perusteella, se oli myös Gurun tuomio. Gurulla on vahva pää ja luusto ja se on kooltaan rotumääritelmän ylärajoilla. Sillä on hyvänlaatuinen ja -mittainen sopivan karkea suora turkki ja aavistuksen kookkaat korvat.
Gurun molemmat vanhemmat ovat tiettävästi hengissä ja hyvävointisia vielä.
Guru on arjessa sekä ihana että kovan luonteensa ansiosta vaativakin koira. Guru rakastaa ihmisiä ja tulee toimeen toisten koirien kanssa (sekä uros- että narttukavereita on). Gurun suhtautumisesta ihmisiin kertoo hyvin luonnestestissäkin esille tullut asia; tarvittaessa se puolustaa voimakkaasti, mutta ei ole tarpeettoman epäluuloinen. Se palautui luonnetestissä välittömästi, kun tuomari muuttui hyökkääjästä kaveriksi, jolloin Guru meni saman tien tuomarille rapsuteltavaksi. Se on erittäin toimintakykyinen koira ja jonkun verran sen kanssa on harrastettu (omaksi ja koiran iloksi) hakua ja jälkeä. Ruokapalkka on toiminut hyvin, kun Gurulle maistuu hyvin ruoka.  Guru on ollut ikänsä terve. Se rakastaa juoksemista ja tarvitseekin paljon liikuntaa. Onnekseen se asuukin hyvin liikunnallisessa perheessä. Guru on suhteellisen riistaviettinen. Se oppii erittäin nopeasti ja haluaa tehdä asioita. Tekee siis mielellään kaikkia pieniäkin aktivointeja, kuten ruoan etsimistä, tavaroiden tuomista ja viemistä, temppuja jne. Guru ei turhaan käytä ääntään, jonkin verran ilmoittelee pihalla vahtimismielessä asioista.Pipa (Tarutuulten Tuulihattu) on oma kasvattini ja sillä on A-lonkat (indeksi 116), 0-kyynärät, 0-polvet ja terveet silmät (5/13). Se on prcd-PRA:n suhteen a-tyyppiä eli vanhempien tulosten perusteella terve. Se on myös geenitestattu Pompen taudin osalta normaaliksi eli terveeksi. Pipan yhdellä veljellä on allergiaa ja toinen veli on ääniherkkä.


Pipa on luonteeltaan iloinen ja energinen lapsiperheen koira, joka oikeasti rakastaa lapsia. Havaittavaa riistaviettiä sillä ei ole, saalisviettiä jonkin verran (jahtailee mm. kimalaisia pihassa). Se pysyy lenkillä hyvin matkassa irti ja ei meillä kyläillessään häiriintynyt päällä jyrisevästä ukkosesta. Taisteluhaluakin sillä tuntui olevan ihan mukavasti, että vähän vieraammankin ihmisen kanssa roikkui lelussa mukana ja kiltisti se palauttaa leluja ja luita heiteltäviksi. Pehmeä (hitusen jo turhankin pehmeä) se on ja uskoo asioista kerrasta. Ahne ja helposti ruualla motivoitavissa.


Haltijansa mukaan Pipa myös suhtautuu vieraisiinkin ihmisiin avoimesti ja iloisesti, ottaen itse kontaktia heihin. Sitä on ollut helppo kuljettaa mukana mihin tahansa, eli ei ole stressannut sen kummemmin mistään. Pipa on aina iloinen ja valmis toimintaan kun sen paikka on, mutta hyvin rauhallinen silloin, kun ei ole tarkoitus tehdä mitään. Se on asunut sekä isommassa koira- ja eläinlaumassa maalla, että kerrostalossa ainoana koirana ja kummassakaan asumismuodossa ei ole ollut ongelmia. Pipa ohittaa lenkeillä toiset koirat kauniisti ja on muutenkin varsin hiljainen. Se on myös todella nopea ja ketterä.


Yhdistelmän ss% (8 sukupolven mukaan) on 1,32%. Yhdistelmä KoiraNetissä löytyy täältä. Yhdistelmä on jalostustoimikunnan hyväksymä (9/13). Mahdolliset pennut ovat prcd-PRA:n osalta vanhempiensa perusteella terveitä eivätkä voi myöskään sairastua Pompen tautiin.

Muutama kuva Pipan ja Gurun treffeiltä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti