maanantai 18. elokuuta 2014

Piirinmestaruushopeaa ja muuta agilityä

Ollaan nyt kesän aikana käyty vain parissa agikisoissa ja lähinnä vain lomailtu. Mikkelissä kisattiin heinäkuun 12. ja 13. päivä meille uusilla tuomareilla. Lauantaina ratoja tuomaroi Minna Räsänen ja su Elina Hannikainen. Lauantain radat ei olleet profiililtaan ihan miun maun mukaisia ja lisäksi olin itse ihan kesäterässä ja suunnilleen jo lähdössä myöhässä. Molemmilta lauantain radoilta tuloksena hylky. Sunnuntaille sain itseni tsempattua ja tehtiin kolme nollaa, valitettavasti vain keskimmäiseltä 0.06 sekuntia yliaikaa.. En oikein osannut sitten riemuita niistä muistakaan nollista kun tuo muutama sadasosa jäi niin kaivelemaan.. Itehän miä siinä radalla töppäilin koiran eessä ja oisin voinut vapauttaa kontakteilla nopeammin ja.. No joka tapauksessa siis 2 oikeaakin nollaa (ajat -8,11 ja -2,05) ensi kesää ajatellen on oikein mainio juttu!

16. ja 17. elokuuta eli juuri menneenä viikonloppuna kisattiin Oulussa ensin lauantaina piirinmestaruuskisoissa ja sitten sunnuntaina vielä muutama lisästartti päälle. Ilmoittautuessa aattelin, että ilmoitan nyt kaikkiin 5 starttiin, jos saataisiin se tuplanolla nyt oikeasti hankittua, ettei sitä tarvii sit pitkin loppukevättä metsästää ennen SM-kisoja. 

Lauantaina eka rata (Moilasen Mikan suunnittelema) oli oikein mukavan tuntuinen tutustuessa, mutta ihan en sitä sitten suunnitelmien mukaan osannut ohjata, mutta nolla me siitä kuitenkin loppujen lopuksi taisteltiin. Sijoitus oli 8. ja nollia tuli yhteensä 10/53. Oltiin siis ihan hyvissä asemissa seuraavalle radalle lähdettäessä. 

   
Toka rata oli Anders Virtasen käsialaa, ja hänenkin radoistaan olen aina tykännyt. Koiralle reiluja, suht vauhdikkaita, mutta aina joku jippo ja haastavampi kohta matkassa. Taas sekosin suunnitelmissa jossain välissä rataa (putken jälkeen persjätön jälkeen miun piti tehdä pari valssia, mutta teinkin takaaleikkauksia) ja en ehtinyt sitten tarpeeksi edelle päällejuoksuun vaan törmättiin Hupin kanssa. Yleisö patisti tiukoin "JATKA! JATKA!" -huudoin liikkeelle ja taas me saatiin se nolla sieltä lopulta taisteltua :D Sijoitus taas 8. ja kun vain 3 koirakkoa sai tehtyä tuplanollan, niin mehän siis napattiin PM-hopeaa!!!


Sunnuntaina jatkettiin liitelyn merkeissä. Anders oli edelleen tuomarina kaikilla radoilla ja radat oli kaikki mukavan tuntuisia ja oloisia. Ekalta radalta tehtiin nolla (sij. 4), tokalta nolla, mutta valitettavasti hitunen (0,13s..) yliaikaa (sij. 3) ja vikalla sit kartturi oli jo väsähtänyt ja Hupi juoksi ylimääräisiä putkia joka välissä :D Eli hylky vikalta. Ei kauheasti jäänyt tuo yliaikanolla kaivelemaan, kun lauantaina saatiin jo enemmän kuin oli tavoite, ja yhteensä 3 nollarataa viidestä startista oli jo tosi hieno juttu!

Hupi vikalla radalla Kaisa Heikkisen kuvaamana

Josta tulikin mieleen, että joku koira ryösti melkein kaikki kontaktit.. Siis pysähtyi, mutta ei jäänyt oottamaan vapautusta. Eli pientä kontaktikuuria täytynee nyt syksyllä ottaa. Me ei nyt otettu ryhmäpaikkaa syksyksi, kun en tiennyt oikein omista aikatauluista vielä. Mutta ostellaan satunnaisia vuoroja ja käydään omatoimitreenaamassa, eiköhän me jotain saada tehtyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti