sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Terveystarkastuksia ja yleiskuulumisia

Sijoitustyttö Myytti (Ikijään Myyttinen) tutkittiin läpi tuloksin lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja silmät terveet. Sijoitustyttö Kelolla oli edelleen silmissä kolesterolikiteitä, tuloksena siis sarveiskalvon dystrofia/degeneraatio. Nämä eivät ole jalostuksellinen este, kunhan ei uroksella tai sen lähisuvussa olisi mielellään samaa vaivaa. Samalla myös Metka ja Hupi tutkittivat silmänsä ja polvensa terveiksi.

Vauhdikas Myytti kävi myös pyörähtämässä toukokuussa Iin ryhmänäyttelyssä Mari Lackmanin arviossa tuloksella NUO EH3. "Vajaa 2v, jäntevässä kunnossa esitetty. Keskikokoa hieman kookkaampi, nartulle sopivat mittasuhteet, lähes oikeapiirteinen pää. Jäntevä selkä. Hyvä alalinja, hyvät kulmaukset edessä, erinomaiset takana. Tänään hieman pehmeässä turkissa. Liikkuu kauttaaltaan kapeasti. Sivusta tasapainoisella askeleella. Esitetään edukseen. Liikkeessä kantaa häntää. Tänään ei pohjavillaa."
Muuten on eletty perusarkea ja hellettä on pidellyt. Treenattu pienimuotoisesti sitä sun tätä, mm. pitkästä aikaa jälkeä ja Metka on aivan luonnonlahjakkuus siinäkin hommassa, Hupi osasi myös useamman vuoden tauon jälkeen löytää hukkuneen metsästä ongelmitta. Paimentamassa on käyty Oulaisissa Sivakan tilalla ja Kerimäellä Pohjolan tilalla. Molemmat paikat ovat lappalaismyönteisiä ja kouluttajat mukavia, joten suosittelen. Metka taisi jonkun agilitystartinkin tehdä, tai kaksikin, ne mentiin lujaa hyllyiksi, mutta hauskaa oli. Heinäkuun synttärisankarit Metka 3v ja Hupi 9v


 Hupi olisi kuulemma jo aivan valmis ykkösiin, ei se vaadi kuin menemisen..


 Metkalla on äärimmäisen hyvä laumanluku ja paineensäätely laumalle, josko sekin esikokeeseen ensi vuonna.

Kasvateista Kovu eli T. Korvaläpät kastroitiin juuri, jos siitä vaikka olisi apua epilepsiaan ja tietysti mahdolliset mieshuolet vähenevät, kun jalostuskäyttöä ei kerta ole. Kohtaukset ovat edelleen onneksi olleet harvinaisia ja nyt lääkityksellä niitä ei ole tullut enää ollenkaan. Tiettävästi muutenkin on kaikilla asiat hyvin! Itselläni on pentukuume, se on akuutti. Toivotaan siihenkin helpotusta, ehkä jo tämän vuoden puolella.

Hupin ja Metkan paimennuskuvat miun kameraan tallensi Johanna Mänttäri, kiitos!

Lopuksi vielä kokoomakuva koiranetistä kasvattien tuloksista. Ihanaa kun on aktiiviset omistajat, jotka ovat hyvin tutkituttaneet koiriaan! Kiitos siitäkin vielä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti