lauantai 5. maaliskuuta 2011

Huupertti, Miipertti ja Alvariittikin näyttelyssä

Lauantaina Hupi ja Minka esiintyivät Laihialla näyttelykehässä. Tuuli-pentujen iskä Alvari teki myös näyttelydebyytin hienosti napaten heti EH:n eli erittäin hyvän. :)

Tässä tyyppien arvostelut ja jokunen kuvakin:

Tuomari Arvi Ellmén
Tarutuulten Huomenlahja, NUO H

"Mittasuhteiltaan pitkärunkoinen uros, jolla on kevyt pää, hyvä ylälinja, Häntä saisi kiertyä voimakkaammin eteenpäin. Vahvaluustoiset raajat, eturaajojen kiinnityksessä löysyyttä. Takaraajat ulkokierteiset. Turkki ei parhaassa kunnossa. Kellanruskea. Luonne hyvä." Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä

Ihan Ok arvostelu, tosin miusta Hupi ei oo lapinkoiraksi liian pitkärunkoinen, eikä sen takaraajat oo ulkokierteiset. Hupi näytti kyllä varsin kevyeltä ja karvattomalta muihin jytkyihin uroksiin verrattuna :) Harmittamaan jäi se, ettei tuomari koskenutkaan Hupiin. Miusta ne kivekset ja hampaat kuuluisi katsoa ja vähän saisi toki muutenkin kopeloida. Joten vaikka muuten toki ihan mukava tuomari, niin jäi vähän huono maku suuhun kun "ei tullut rahoille vastinetta".








Fihtolas Davvebiegga, AVO H

"Mittasuhteiltaan pitkärunkoinen, kapeakalloinen pää. Stoppi saisi olla selvempi. Selässä hieman pehmeyttä. Taka-asentoinen häntä. Vahvaluustoiset raajat. Voimakkaat kulmaukset. Takaraajat ulkokierteiset. Parkinruskea vaalein merkein. Miellyttävä luonne." Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä

Minkahan on H:n koira ja virheet on jotakuinkin nuo mitä on mainittukin ylikorkeuden lisäksi, mitä ei tosin ilmeisesti havaittu vaikka Minka mitattiinkin. No ulkokierteiset takaraajat sillä ei miusta ole, taisi vaan seisoa vähän oudossa tilanteessa varpaat pikkaisen ulospäin harottaen.. Niin Minkaan tuomari jopa kerran koski niskaan ja mittasikin jopa!







Ja tässä Alvaristakin pari otosta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti