perjantai 20. syyskuuta 2013

agiliitokoira vaihtoon

Eilen meillä oli taas agilitytreenit ja Hupi alkuverkkalenkillä vinkaisi kerran kun lähti liikkeelle kakalta, vai oisko siinä jotain ruopinut. No kuitenkin. En siihen sen ihmeemmin kiinnittänyt huomiota, aattelin, että osui johonkin risuun tms. No sitten tuli meiän vuoro lähteä radalle ja Hupi oli ollut ihan normaali innokas itsensä, mutta ekalla hypyllä se vinkaisi, sen vauhti hidastui ja se hyppäsi seuraavankin hypyn oudosti (kokosi takapäätä ylikorostetusti ja vähän heittäen hypyn yli). Kokeiltiin sitten vielä madaltaa esteitä ja katsottiin miltä se hyppääminen näytti ja missä se vika voisi olla ja edelleen se hyppäsi samalla tapaa takapäätä "heittäen" ja oli Hupiksi tosi hidas eli selvästi siihen sattui, vaikka mieli toki veti tekemään silti hirmuisesti agia. No koska Hupilla oli ollut kakka löysää, niin aateltiin, että sillä on todennäköisesti maha kipeänä, kun ei se mitään jalkaakaan varonut tai ollut kipeä mistään kosketellessa. Tehtiin sille sitten yksi yksittäinen puomin juoksu palkalla (että lopetettiin johonkin kivaan) ja sitten lopetettiin. Puomi oli kyllä oikein hyvä ja ripeä, ei valitettavaa, joten siinä ei selvästi sattunut.

No koska vuorosta on kuitenkin maksettu omaisuuksia, niin vein Hupin autoon ja otin Minkan tilalle ;) Minka odotteli kentän laidalla leppoisasti, mutta innoissaan ja teki kaikenlaisia temppuja kun oli niin nälkäinen. Minkan vuoro koitti ja tiputettiin rimat kolmeenkymppiin. Eka tehtiin pätkä jossa oli putki, hyppy, hyppy takaa ja puomille ja siitä hyppy, hyppy ja aa. No eka Minka ei meinannut mennä putkeen, mutta meni se sitten, sitten takaakiertohyppy tuotti vähän ongelmia (täytyy ehkä vähän treenata ;) ), mutta puomi mentiin LUJAAA, koska SIISTIII, ja sitten joku hyppy ohitettiin ja toinen suoritettiin ja sitten aa mentiin taas lujaa, koska siistii :D Vauhtiahan Minkassa kyllä riittää, tekniikassa ois ehkä petrattavaa. No mentiin sama pätkä uudestaan ja ohjasin vähän huolellisemmin (Minkaa pitää viedä vähän tarkemmin esteille kuin Hupia) ja saatiinkin kaikki esteet suoritettua mallikkaasti. Sitten tehtiin vielä toinen pätkä, eli putki, hyppy, aa, hyppy, kepit ja vauhtia oli edelleen ja kepitkin meni ihan oikein ja hirmuisella vauhdilla, vaikka Minka osaa ne vaan silleen vanhanaikaisesti kädellä näyttämällä. 

Jos miä opettaisinkin sen vielä hyppimään oikeasti, niin eihän sitä tiedä jos korkattaisiin kisaura joskus ens kesänä täpärästi vajaa kymppivuotiaana ;) No en tiedä oisko se sen arvoista, mutta voishan se olla ihan hauskaa. Minkahan ei siis ole koskaan oikeasti treenannut agia, mutta vapaavuoroilla ja aina kun olen esteillä piipahtanut muuten vaan, niin on tehty jotain, joten se osaa kyllä kaikki esteet (no keinua pitäis ehkä vähän kerrata ennen kuin mihinkään voitaisiin mennä). Sen hyppytekniikka on vaan tosi rumaa, joten jos se pitäisi korkeita hyppyjä laittaa hyppimään, niin pitäisi pikkuhiljaa opettaa se hyppimään paremmin.

Sellaista siis tällä kertaa. Toivotaan, että Hupi nyt tänään paranisi, sillä huomenna meillä olisi kisat ohjelmassa, mutta toki ne jää väliin jos koira yhtään siltä vaikuttaa. Jäähdyttelylenkillä ei kuulunut vinkumisia eikä liikkuminenkaan vaikuttanut mitenkään oudolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti