tiistai 30. heinäkuuta 2019

tiineysseurantaa ja muistiinpanoja - Metka

 Tässä sekalaista muistiinpanoa itselle Metkan tiineydestä kuvin ja vähin sanoin.

PAINO
normipaino n. 12 kg
paino 27.7. 12,3 kg
5vk 30.7. 12,9 kg
6vk 6.8. 13,6 kg
7vk 13.8. 15,4 kg
       16.8. 15,8 kg
8vk 20.8. 16,5 kg

4. viikko täynnä
28.(/30.) vrk kuvat  (23.7.)




Ruokahaluttomuutta  19.7. ja siitä ehkä viikon verran eteenpäin. Nyt taas ruoka maistuu. Ulospäin ei juuri näkyviä oireita, vyötärö levinnyt noin sentin. Vähän kärttyisä kaverikoirille.

5. viikko täynnä
35. (/37.) päivän kuvat (30.7.)



Vatsa alkaa nyt jo aavistuksen näkyä (lähinnä kun on tottunut sutjakkaaseen koiraan ja se näyttää liikkeessä pönäkältä) ja käsiin se jo tuntuu. Vyötärö on taas pari senttiä levinnyt lisää. Ehkä uskallan siis tämän viestin jo julkaistakin, kun eiköhän siellä pentuja ole! 💕

6. viikko täynnä
42.(/44.) vrk kuvat (6.8.)




Tänään käyn ostamassa Metkalle matolääkkeet ja ruoan määrää onkin tullut jo lisättyä niin, että olen antanut kaikille koirille lisäksi aamu/päiväruokaa ja pojilla on sitten ollut vain suhteessa vähän pienempi iltaruoka verrattuna entiseen. Eli Metka syö nyt ehkä n. 1.5x verrattuna entiseen. Ruoka on ollut koko ajan energiapitoisempaa nappulaa, mutta vaihdan nyt vielä ihan tähän tiineys/imetys-ajan nappulaan viimeisiksi tiineysviikoiksi. Pitää seurata, että koska pitää ruokintamääriä vielä laajentaa useampaan kertaan päivässä. Vatsa on jo iso ja pullottava, nisät pullistuneet ja olemus jo muutenkin sellainen odottavan nartun olemus. Juoksuleikit kaverien kanssa ovat vähentyneet, mutta nujupainileikit vielä kelpaavat. Ruokahalu on erinomainen ja ruuasta ja luista myös sanotaan entistä painavammin murinoin muille koirille.

7. viikko täynnä
49.(/51.) vrk kuvat (13.8.)






 Kuten kuvasta näkee, niin karvat nisien ympäriltä alkavat irrota ja itse yritän herätellä itseäni siihen tietoisuuteen, että synnytys voi olla jo vaikka viikon päästä eikä vasta juuri kahden viikon päästä. Loppuviikosta ajattelin koota pentulaatikon jo valmiiksi ja kohtahan sitä jo pitää alkaa tehdä ulkoilut hihnassa, ettei pentuja aleta väsäämään terassin alle tai maakuoppaan. Pitkät lenkit eivät enää niin maistu ja vauhti on hidastunut, joten ollaan vähennetty ja kevennetty vähän lenkkeilytahtia Metkan osalta ja on se tietty joutunut jäämään pois paimennuksista ja muustakin treenaamisestakin jo.

14.8. muistin jo kokeilla, että tuntuisiko siellä jotain elämää ja tuntuihan siellä! Ainakin yhdet liikkeet molemmin puolin äkkiseltään löytyi, joten toivotaan edes muutamaa!

8. viikko täynnä
56.(/58.) vrk kuvat (20.8.)






Metkalla alkaa selvästi olla tukalaa, vatsantuntemukset ärsyttää ja välillä kylkiä pitää rapsutella tai näykkiä. Pentulaatikko on koottu ja se ei Metkaa vielä kiehdo tippaakaan. Saas nähdä koska on h-hetki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti