maanantai 23. marraskuuta 2009

pentukurssi: kerta 2

Nyt on taas tämän viikkoinen pentukurssikerta käytynä ja tällä kertaa tehtiin:

- Nimen vahvistamista. Me Hupin kanssa käveltiin muitten seassa ja viisi kertaa mainitsin Hupin nimen ja kontaktin otosta annoin palkan. Sujui hyvin ja heti joka kerralla.

- Paikallaan istumisen kestoa. Ihan muutamia sekuntteja vasta, ei olla nimittäin aiemmin oikeastaan treenattu. Pikkuhiljaa otetaan paikka-käskyäkin mukaan.

- Sivulle tuloa kerrattiin ja esitettiin yksi kerrallaan ohjaajalle ja muille. Hupi osasi mennä mallikkaaseen kohtaan istumaan ja oli myös tarpeeksi tiivis asento. Pikkuhiljaa toivottavasti saadaan hiuksenhieno vinouskin korjattua, kun muistan vaan palkata aina pään vasemmalta puolelta.

- Kontaktikävelyä. Hupi kulki irti (eli hihna maassa perässä laahaten) ja palkkasin vähän väliä kun pysyi mukana ja otti kontaktia ja otin myös jo "täällä" sanaa siihen mukaan. Käveltiin siis toisten seassa ja välillä tein äkkikäännöksiä yms.

- Maahanmenoa. Seisaaltaan suoraan maahanmenoa, ilman että etujalat liikkuisivat. Iso osa maahanmenoista oli ihan oivallisia, osa meni istumisen kautta ja osassa tuli epämääräistä muuta liikehdintää.

- Pitkää putkea. Hupia ei paljoa sinne tarvinnut houkutella, se ryntäsi täyttä vauhtia sinne heti kun vaan pääsi ja suoraan leluun kiinni. Lelumotivaatio ei ole nyt ihan huipussaan, kun hampaita irtoilee samaa tahtia (taas tuli ihan verinen lelu, kun joku hammas irtosi) niin ei ole niin kiva varmaan tarttua ja roikkua lelussa kuin normaalisti.

Siinä kai kaikki tältä kerralta, läksynä pitää opetella tuota paikallaan istumista ja kontaktikävelyä erityisesti ja ensikerralla pitää muistaa ottaa namialusta ja lelu mukaan. No lelu nyt on aina muutenkin ja namialustaksi kelpaisi hätätilassa juomakupin kansikin. Mutta mukavasti siis meni ja Hupia kehuttiin kovasti! Väsynyt pentu vähän hammasti äidin kanssa ja sitten taisikin simahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti