perjantai 29. marraskuuta 2013

Paluu tauolta

Jee, eilen päästiin taas agitreeneihin parin viikon kennelyskäkaranteenin jälkeen ja olipas se kivaa :) Tällä kertaa meillä ei tosin ollut ratatreeniä, vaan käytiin läpi asioita, millä kontaktiesteiden suorituksia voisi parantaa. Ensin harjoiteltiin naksuttelua laatikolle 2o-2o, me päästiin vaiheeseen missä Hupilla on neljä jalkaa laatikon päällä ja se joko huitoo siitä yhtä tassua maahan (köh, miten niin se on juuri opetettu vilkuttamaan..) tai sitten käy makaamaan laatikolle ja osuu etutassuilla maahan (josta yritin naksauttaa osumasta maahan, mutta ennen kuin koira maksaa laatikolla - vaikeaa!). No pitää kehittää joku laatikontapainen kotiin ja alkaa treenata, uskon nimittäin, että tästä hommasta on meiän kontakteihin ehdottomasti hyötyä. (tai siis tän laatikkometodin jatkovaiheista, ei nyt suoraan tästä ekasta vaiheesta niinkään).

Sitten testattiin kuinka hyvin koira tietää vapautussanansa ja laitettiin koira istumaan paikoilleen ja heitettiin nami sen selän takaa (tai vierestä) eteenpäin ja koiran piti pysyä paikoillaan ja vapautua vapautussanalla. Tää oli ihan jees, tosin Hupin oli vaikea pysyä suorassa paikoillaan jos menin sen taakse. Sitten vaikeutettiin ja koiran piti istua paikoillaan kun itse juoksi koirasta ohi ja vapautti juoksusta sinne palkalle. Tätä Hupi ei hoksannut oikein ollenkaan ja pysyi vaan paikoillaan. Sen kanssa on niin paljon jankattu sitä, että vain paikoiltaan vapautetaan, niin eihän se oo ihmekään että toinen on hämmentynyt. Sitten tehtiin vielä samaa, mutta niin, että heitettiin itse palkka kesken liikkeen ja sitten vapautettiin. Tää meni jo asteen paremmin, mutta näitä pitää kyllä harjoitella kovasti. Vielä tehtiin neljäs vapautustreeni niin, että härnättiin paikallaistuvaa koiraa palkalla (meillä se oli tuo joku supinhännäntapainen, jota pyörittelin ja vetelin ja heiluttelin siinä Hupin ympärillä) ja sen piti pysyä paikallaan ja sitten vapautussanalla iskeä kiinni. Ensin Hupi ei pysynyt paikoillaan, mutta sitten kesti jo hyvin härnäämistä ja vapautui vauhdista vapautussanalla. Tääkin oli oikein hyvä treeni ja pitää ottaa ohjelmistoon.

Seuraavaksi tehtiin liikkeestä vapautus keinulla eli hyppy, hyppy, keinu, koira kontaktille, itse jatketaan matkaa eteenpäin ja kun koira on pysähtynyt niin itse edelleen jatketaan matkaa ja samalla vapautetaan koira hypylle ja putkeen. Tää meni oikein hyvin :) Seuraavaksi tehtiin sama, mutta niin, että tehtiin keinun jälkeisellä hypyllä itse sellainen hämyohjaus liikkeestä ja taas jatkettiin matkaa (mutta sitten palattiin palkkaamaan koira keinun eteen lentopalkalla). Hyvin Hupi kesti tällaisen hämyn.

Kun muut teki tätä keinutreeniä, niin sai omatoimitreeninä tehdä keppi-imua ja me tehtiin pari toistoa palkalla jostain ehkä öö.. 5-6 metristä. Ekalla Hupi meni vieressä olleelle puomille, mutta sitten se teki hyvät ripeät kepit.

Puomilla tehtiin ensin vetoa ja samalla puomi-putki-erottelu (linja edelliseltä hypyltä vei putkeen eikä puomille) ja Hupi korjasi "kiipeekiipee"-käskystä loistavasti linjansa puomille :) No vedätys Hupilla ei sitten toiminut muuten oikein ollenkaan vaan se himmaili puomin lopun. Tässä oisi vielä pitänyt tehdä liikkeestä vapautus ja pakkovalssi seuraavalle hypylle, mutta eipä tuosta himmailusta sellaista saanut aikaiseksi. Toinen puomipätkä oli sitten puomi, vauhdista palkan tiputus ja sitten itse pysähdys ja koiran vapautus, mutta unohdin ensinnäkin ottaa palkan käteeni, joten en voinut tiputtaa mitään :P No puomi Hupilta oli parempi.

 
Sellaista siis, oli kivaa ja mukavaa vaihtelua olla vähän tuollaista erilaista tekniikkajuttua :) Viikonloppuna oiskin sitten vuorossa Harri Kataisen agilitykoulutusta, katsotaan mitä saadaan sieltä irti!

Jos nyt keksin jonkun laatikkosovelluksen, niin alan tännekin tunkea sitten mahdollisesti treenivideoita aiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti