torstai 9. huhtikuuta 2015

Paimentavat sukulaiset

Hupin pennuista 5/6 kävi tuossa kuun vaihteen nurkilla paimentamassa, meidänkin oli tarkoitus, mutta sairastaminen sotki suunnitelmat, joten isolta osin saatte tyytyä nyt muiden ottamiin kuviin. Sain kuitenkin Havun (T. Tuulihaukka) meidän tilalta poroja ja lampaita katsomaan ja hienosti oli mennyt.

Saajomannussa Pellossa siis oli 4 Pippurimuorilaista Hupin jälkikasvusta ja lisäksi Havu. Ensin niitä kuvia siis, kuvat  ottanut Niina Laamanen.
Havu poroilla:

Pippurimuorin Aika Hupiveikko, Arvoitus, Auringonkehrä ja Arvopaketti


Arvopaketti eli Hukka vähissä karvoissaan oli ekaa kertaa poroilla ja oli ollut tosi lupaava, hyvä laumanlukutaito ja kiertämistaipumusta.


Arvoitus eli Mörri on kokenut konkari porohommissa, tekeehän se sitä leipätyökseen
Aika Hupiveikko eli Haiku hyvin nimensämukaisena hymyilemässä
 
 Parhaiten hommiin tuli keskityttyä kun oli velipoika kaverina hommissaKehrä eli P. Auringonkehrä on käynyt kevättalven aikana jo useamman kerran paimentelemassa, tässä muutama otos muistaakseni pääsiäiseltä. Kehrä on saanut kovasti itsevarmuutta jo hommiin ja sillä on myös hyvä asenne ja laumanlukutaito. Kuvat on ottanut Krista Haataja.Itse kävin alkukuusta katsomassa ja kuvaamassa, kun P. Amorinnuoli eli Mesta kävi tapaamassa ekaa kertaa lampaita paimennuksen merkeissä Kiimingissä. Mesta oli lampailla kuin olisi aina niissä hommissa ollut, sillä sillä oli luonnostaan tosi hyvä laumanlukutaito, vahva kiertämistaipumus ja tosi hyvä intensiivinen ote hommiin. Intoa toki vielä roppakaupalla, mutta osasi suhteuttaa parin mokaamisen jälkeen myös paineen lampaille tosi hyvin. Mesta kävi myös vähän aikaa sitten korkkaamassa TOKO-kehät ja sai 194p ja ALO1:sen hienolla kymppisarjalla, jota vähän sotki hypyn istuminen seisomisen sijaan. Tässä jotain kuvia Mestasta, lisää otoksia galleriassa, siellä seassa myös Mestan asuinkumppani Lumeksen paimennuskuvia. Lumeksellakin paimentelut paranivat kierros kierrokselta, kun se alkoi päästä homman jujusta kiinni alun "mitä minulta oikein täällä odotetaan"-osion jälkeen.1 kommentti:

  1. Onpa kiva nähä omia kuvia täällä =)
    Kehrä tuntui olevan jo lähes yhtä ammattilainen kuin Mörrykkäkin, upeita paimenia :)

    VastaaPoista