lauantai 20. helmikuuta 2016

Agin alkeiset kerta 2

Tehtiin rengasta (naksuteltiin eka itse renkaan sivulla istuen samalla tapaa kuin siivekkeen kiertoa, mutta nyt piti vaan mennä renkaasta läpi. Kättä sai pitää väliaukossa edessä. Metka teki ihan kivoja toistoja ja hoksasi homman. Tehtiin myös seuraavaa vaihetta, jossa koiran pitäisi sit lähteä tarjoamaan renkaasta ees taas juoksentelua, ja aina eteenpäin palkkaus namia heittäen koiran linjalle. Välillä Metka meinas jäädä vaan pyörimään siitä renkaasta heti takaspäin, mutta saatiin tätäkin jo ihan ok mallille.

Estefokusointia palkalla ja ilman palkkaa. Ei ongelmaa, mutta fokuksen kestoa pitäisi pidentää. Kolmen viikon tauolla pitäisi treenata sitä, että voi itse olla melkein missä vaan ja koira suorittaa kolmen esteen suoran palkalle/ilman palkkaa valmiina.

Siirrettiin 2on-2off laatikolta puomin alastulolle. Ei ongelmaa. Metkan kanssa taas pitää tehdä sellaista, että siitä sais aina kaiken irti eli vähän tehokkaita toistoja. Sain poikkeusluvan vapauttaa sitä myös liikkeessä lelulle.

Ohjureiden treenaus jatkui eli nyt vahvistettiin sitä, että koira menee koko "pujottelun" ja että naksautukset tulee siitä, kun koira katsoo vielä eteenpäin eikä ole kääntänyt katsetta ohjaajaan. Tässä pitäisi omatoimitreenata niin, että voi itse olla suunnilleen keskellä pujottelua ja koira lähettää koira suorittamaan "pujottelu". Koira ei vaan saa alkaa vielä oikeasti pujotella, eli mennä kovaa, vaan tarkoitus on opettaa ajatusta missä mennään ja mihin mennään jne.

Valssikasikkoa kahdella esteellä. Ei ongelmaa. 

Vähän ehkä oli nyt sellainen puhuttiin paljon ja tehtiin aika vähän -treenit, ettei silleen suurempaa edistystä. Mutta toisaalta on nyt taas ohjeistusta mitä kaikkea pitäisikään tehdä. 

1 kommentti: