maanantai 25. helmikuuta 2013

Pikku Puhilaisia!

Hupilla kävi siis tuossa kuun vaihteessa morsian vieraisilla ja tänään ultra paljasti, että ainakin viisi pientä Puhinpoikaa tai -tytärtä siellä olisi maailmaan pyrkimässä tuossa maalis- ja huhtikuun vaihteessa. Jänskää! Joten jos sieltä vaan syntyy miullekin asti narttupentu, niin se etsiskelisi harrastavaa sijoituskotia mielellään Oulun läheltä, mutta muutkin vaihtoehdot huomioidaan :) Luovutusiässä ovat siis toivottavasti loppukeväästä.

Yhdistelmän sukutaulu koiranetissä.
Hupi eli Tarutuulten Huomenlahja on vajaa 4-vuotias A-lonkkainen, 0/0-kyynäräinen, 0/0-polvinen ja tervesilmäinen (11/2012) kermanvärinen nuori mies. Se on testattu prcd-PRA:n ja Pompen taudin osalta terveeksi. Hupi harrastaa pääasiallisesti agilityä ja sillä on 2-luokasta kaksi LUVAa eli se on yhtä nousunollaa vaille agilityn "kuninkuusluokassa". (muoks. ja nousikin kolmosiin maaliskuussa) Näyttelyissä Hupi on käynyt muutaman kerran, tuloksina H:ita ja yksi EH. Hupi on taistelutahtoinen, pehmeä ja erittäin vilkas koira, joka on täyttänyt paikkansa harrastuskoirana loistavasti. Sitä on helppo motivoida ja se on aina valmiina toimintaan. Hupi tykkää uida ja se on käynyt kokeilemassa myös lammas- ja poropaimennusta ihan hyvällä menestyksellä. Tulevana perjantaina Hupi osallistuu poropaimennustestiin Tanhualla (muoks. ja suorittikin sen hyväksytysti!). Lisää Hupista voi lueskella kotisivujen puolelta, jossa on enempi kuvausta.
Usva eli Vuohiniityn Aamu-Usva on 3-vuotias kaunis- ja vahvarakenteinen parkinvärinen narttu, joka on suorittanut hyväksytysti BH-kokeen, luonnetestin ja sillä on lisäksi TOKO:n alokasluokasta kaksi 1-tulosta. Lisäksi Usva harrastaa hakua ja jälkeä. Usva on myös suorittanut hyväksytysti poropaimennustestin. Terveydeltään Usva on ollut perusterve, sillä on B-lonkat, 0/0-kyynärät ja terveet silmät (2/2013). Usva on myös prcd-PRA:n osalta terve eli A-tyyppiä. Näyttelyissä Usva on käynyt muutaman kerran, tuloksena ERI ja pari EH:ta. Usva tykkää myös Hupin tavoin uimisesta.


Tässä Usvan luonnetestipisteet:
 

1+1ToimintakykyKohtuullinen15
2+1TerävyysPieni ilman jälj. jäävää hyökkäyshalua1
3-1PuolustushaluHaluton-1
4-1TaisteluhaluPieni-10
5+1HermorakenneHieman rauhaton35
6-1bTemperamenttiHieman välinpitämätön-15
7+3KovuusKohtuullisen kova24
8+3LuoksepäästävyysHyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin45
9+++LaukauspelottomuusLaukausvarma

Yhteensä94
Toiveissa olisi, että yhdistelmä täydentäisi mukavasti toisiaan ja syntyisi päteviä uusia harrastamiseenkin kelpaavia lapinkoiria, joilla voisi olla paimennusvietitkin olemassa. Yhdistelmä syntyy Muonioon Pippurimuorin kenneliin. Yhdistelmä on jalostustoimikunnan hyväksymä.

5 kommenttia:

 1. Tuleeko ehkä pikkasen söpöjä lapinlapsia. (Hiukan ihanat korrrrvat morsmaikulla. <3 )

  VastaaPoista
 2. Mä oon vähän salaa haaveillut Hupin pennusta, kun taitaa Lumes jäädä vaan poikamieheksi, niin Hupi tuntuis aika samanoloiselta ainakin näin netin välityksellä, mutta ihan tälle keväälle ei uudelle koiraa paikkaa ole auki. Toivottavasti sieltä kuitenkin mukavia pentusia putkahtaa joillekin toisille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siellä kun oisi sellainen hyvinkin harrastuspotentiaalinen pentu mahdollisesti vielä vailla kotia ;)

   Poista
 3. Sama homma minulla, että Hupin ja Usvan pentu kyllä kiinnostaisi, mutta juuri vähän aikaa sitten piilotin jo kovastikin orastaneen PeKun takaisin sängyn alle... Mutta kyllä tää koville ottaa, kun olisi niin sopiva yhdistelmä tässä :) Parin vuoden päästä sitten! Peukkuja tulevaan!

  VastaaPoista
 4. Voi oikein paljon onnea pikku-Hupeista! Toivottavasti syntyy monta vetreää karvalasta :)

  VastaaPoista