tiistai 30. elokuuta 2016

Pentusuunnitelmia

 Ja valitettavasti tämä astutus ei nyt sitten kuitenkaan onnistunut kaikista yrityksistä huolimatta. Joten mietitään Lunalle sitten uusia suunnitelmia ensi juoksuun ensi syksylle.

---------------------------------------------------
Kun poikkeusluvan myöntö nyt vihdoin kolahti kennelliiton suunnalta sähköpostiin, niin julkaistaanpa nyt suunnitelmat julkisuuteenkin.

Eli tarkoitus olisi astuttaa syksyn juoksusta jalostuslainaan tuleva narttu Luna eli Havukorven Piskuinen Pihta uroksella Lapinlumon Nirvana eli Miro. Oletettu astutusaika lokakuulla, mutta katsotaan koska juoksut oikeasti alkavat.

Yhdistelmä koiranetissä.  (ss% 8-sukupolvea 1,42%)Havukorven Piskuinen Pihta FI45418/12
lonkat: B/A (indeksi 113) 
kyynärät: 0/0 
polvet: 0/0 (2/2015) 
silmät: terveet (11/2015) 
geenitestattu prcd-pra:n ja pompen taudin osalta terveeksi 
jalostustarkastus hyväksytty (8/2016) 
Luna on 4-vuotias ja sillä ei ole aikaisempia jälkeläisiä. Se asuu kotikoirana ainoana koirana, eikä sen kanssa ole harrastettu ihmeempiä. Sillä on kuitenkin vahva taistelutahto ja se on erittäin ahne, eli siinä voisi olla potkua myös harrastuksiin. Toiset koirat sitä vähän jännittää, kun sen kimppuun on jonkun kerran vieras koira käynyt ja ainoana koirana sen koirakielikään ei ole loppuunsa hiottua. Kuitenkin se meidänkin laumassa tulee hyvin kaikkien kanssa toimeen eikä haasta riitaa. Se ei pelkää ukkosia, ilotulituksia eikä ampumista.

Olen seurannut Lunan eloa pienestä ja oikeastaan ollut suunnittelemassa jo kasvattajansa apuna ko. yhdistelmää ennen syntymää ja matkassa Lunan emän Neekan astutusreissuillakin, joten sinänsä Lunan taustat ovat minulle hyvin tutut. Kasvattajansa kanssa tuli sitten puheeksi, että mitä jos jalostuslainaisimme Lunaa omistajiltaan ja tätä päädyimme kysymään onnistuneesti. Tämä on siis  yhteistyöprojekti Lunan kasvattajan kanssa, mutta pennut tulevat minun kennelnimelleni.
Lapinlumon Nirvana "Miro" FIN31970/04
Ei terveystarkastuksia. Uroksen isän silmät tarkistettu terveiksi vanhalla iällä. Vanhempien lonkkatulokset B/B ja C/A (ulkomainen lonkkatulos). Veli ja kolme puolisisarusta testattu terveeksi prcd-pra:n osalta ja emä pompen taudin osalta.
Näyttelystä H
Luonnetestattu loppupistein +95
Näin Miron itse ensimmäisen kerran luonnetestissä ja tykästyin siihen kovasti. Se edustaa  Suomessa nykyään selvästi harvinaisempaa sukulinjaa ja on itse terve 12-vuotias. Miro on elänyt kotikoirana ensin maalla ja myöhemmin kerrostalossa asuen, ilman mitään ongelmia elämänmuutoksissa. Se on luonteeltaan erittäin mukava, leppoisa vanha herra, jonka kanssa on saanut nuorempana taistella omat taistelunsa, mutta niiden jälkeen elo on ollut helppoa.Yhdistelmään on kysytty poikkeuslupa (koska uroksella ei PEVISA:n vaatimia terveystuloksia) Lappalaiskoirat ry:n jalostustoimikunnalta ja Suomen Kennelliitolta.
ArvoOsasuoritusTulosPisteet
1-1ToimintakykyPieni-15
2+1aTerävyysPieni ilman jälj. jäävää hyökkäyshalua1
3+1PuolustushaluPieni1
4-1TaisteluhaluPieni-10
5+1aHermorakenneHieman rauhaton35
6+2TemperamenttiKohtuullisen vilkas30
7+1KovuusHieman pehmeä8
8+3LuoksepäästävyysHyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin45
9++LaukauspelottomuusLaukauskokematon

Yhteensä95
Toiveissa oleva pariskunta ensitreffeillä keväällä1 kommentti:

 1. Hei,
  Sanamuoto "jonka kanssa on saanut nuorempana taistella omat taistelunsa" aiheutti täällä hilpeyttä. Miro vain kasvoi ensin kokoa ja sitten järkeä ;)
  Sen jälkeen Miro on monesti yllättänyt kyvyllään lukea eleitä. Ihan kuin se osaisi lukea ajatuksia ja ymmärtäisi puhetta sekä suomeksi että englanniksi.

  Tuo luonnetestin matala toimintakyky on minusta vähän hämmentävä. Olin jo muuttanut lapsuudenkodista kun Miro muutti sinne, joten minua kohtaan Miro osoittaa itsenäistä harkintaa ihan vapaasti.
  Kehtasipa jopa käskeä paremman puoliskoni takaisin keittiöön jatkamaan ruuanlaittoa, kun Tomppa poikkesi hetkeksi muualle :D
  Aikoinaan kun olin keuhkokuumeessa, Miro tunki itsensä minun ja saunan oven väliin. Selvästi hänen mielestään saunaan ei kannata mennä sairaana lämmittelemään (toki päästi ohi murisematta).

  Maria Kuorilehto, Miron "sisko"

  VastaaPoista