lauantai 2. tammikuuta 2021

Myytin uuden vuoden pennut

 Myytin pennut syntyivät 1.1. aika plussapallomaiseen tyyliin.

Ensimmäinen pentu syntyi 10.07, se oli kokomusta narttupentu (258 g), mutta valitettavasti se oli kuollut eikä sieltä vironnut hieromallakaan. Heti perään syntyi 10.12 toinen pentu, kerma narttu (319 g). 10.24 syntyi seuraava, musta narttu (345 g), 10.38 seuraava musta narttu (340 g) ja vielä heti perään 10.47 viides narttu, sekin musta (349 g). Sitten Myytti rauhoittui syöksysynnytyksen (5 pentua 40 minuuttiin) perästä hoitamaan pentuja ja mietittiin oliko se siinä, kun se 5 pentua ultrassa näkyi. No olin kuitenkin ehkä tuntevinani vielä jotain mahassa, joten ei niin yllätytty, kun supistukset taas alkoivat ja 12.30 syntyi taas musta narttupentu (330 g) ja heti sen perään 12.34 vihdoin yksi uroskin, musta (347 g). 

Yllättäen siis, kun lähes kaikki pennut olivat samannäköisiä ja kokoisia ja tulivat putkeen, niin minulla ei enää hetken kuluttua ollut aavistustakaan kuka on kuka. Eli syntymäjärjestyksestä ei juuri enää ole tietoa, paitsi sen verran, että elävistä kermanvärinen narttu on ensimmäinen ja ainokainen uros viimeinen syntyjä. 

Jatkossa pennut kulkevat seuraavilla järjestysnumeroilla (laitoin myös pari kynsilakkatäplää merkeiksi ekaa kertaa ikinä)

Pentu 1: kerma narttu, syntyi hyvin vauhdikkaana ja eläväisenä ja jatkaa sillä linjalla

Pentu 2. musta uros, takakannukset

Pentu 3: musta narttu, ei kannuksia

Pentu 4: musta narttu, takakannukset, merkattu pienellä täplällä niskaan

Pentu 5: musta narttu, takakannukset, merkattu pienellä täplällä takapuoleen

Pentu 6: musta narttu, takakannukset, ainoana pennuista myös pieni valkoinen rintatäplä

 
Myytti on hyvä ja huolellinen emä ja hoiti synnytyksessä kaiken itse sujuvasti, vaikka pentuja vain tuli kuin liukuhihnalta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti