keskiviikko 2. maaliskuuta 2022

kevätkuulumisia Blogi on vaipunut hiljaiseloon, mutta tehdäänpä pikainen väliaikaistiedotus kaikenlaisesta.

- Utun astutus ei tästä juoksusta onnistunut, ei siis kevätpentuja tulossa. Harmittaa kovasti, kun tää oli tosi mieleinen yhdistelmä.

- Metka on startannut pitkästä aikaa agilitykisoissa, tuloksena 1*HYL, 2*5 ja 1*0. Metka pääsi mukaan lappalaiskoirat ry:n valmennusrinkiin tälle vuodelle agility-ryhmään ja sitä odotetaan jo innolla! Metka on myös ilmoitettu porokoirakerhon poropaimennuskisaan huhtikuun alussa. Se onkin jännää, koska ei olla tälle vuodelle ehditty poroille lainkaan.

- Pila on kasvanut jo isoksi ja ekoja juoksuja ootellaan. Pilan olisi tarkoitus pyörähtää näyttelykehässä Rovaniemen erikoisnäyttelyssä huhtikuussa. Kesäkaudella päästään sitten kunnolla paneutumaan meidän toivottavasti ykköshommaan, eli agilityyn. Tavoitteena olisi kesällä tehdä vauhti ja motivaatio edellä kivoja helppoja rataharjoitteita ja lisäksi alkaa rakentamaan yksittäiset estetaidot myös kuntoon (kepit, kontaktit). Pila on käynyt nyt PK-puolen pentukurssilla ja sillä on rakentumassa ihan kivoja pohjia niin seuruuseen kuin moneen muuhunkin tottishommaan. Jälkeäkin toivottavasti motivoituisin sen kanssa kesäkaudella treenaamaan, josko joku vähän patistaisi!

- Kaskun kanssa suunnitelmissa olisi tälle vuotta mahdollinen rally-tokossa starttaus (koiran taidot on jo hyvät, ohjaaja on vaan hukassa) ja ehkä vielä viralliset agilitykisatkin. Agilityssä Kasku periaatteessa voisi jo mennä hyppyradoille, toivottavasti kesällä saataisiin myös puomi ja A-este suorituskavalkadiin mukaan. Ja ehkä se Kaskukin lähtee tuonne erkkariin näyttelykehään.

- Hupi voi kohtalaisen hyvin. Se yskii jonkun verran, eläinlääkärin tutkimuksissa sillä oli vikaa keuhkoissa, mahdollisesti bronkiittia tms. Vielä ei kuitenkaan sen kummemmin arkeen vaikuta. Syksyllä startattiin jo pitkään tavoitteena ollut koiratanssin HTM:n alokasluokka ihan kelpo pistein. Lisäksi Hupi kävi kaverin kanssa rally-toko-kisoissa, mutta siitä suorituksesta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Hupi alkaa olla jo varsin kuuro, että sanalliset kehotteet menevät läpi enää harvoin. Hupi sai alkusyksystä kolmannet pentunsa ja tosi kivoja pentuja tuntuvat olevankin!


Hupi, S-pentujen emä Särmä, Metka, takana Raita (T. Suomyrtti), Kasku ja Pila

Hiesu eli T. Hiesu

Pila

Pila

sijokki Tippa (T. Sudenmarja) ja Pila

sijokki Venni (Ikijään Raikas tuuli) ja Pila

T. Hieta eli Vyöti

Hupin tuoreimpia pentuja edustava sijoituskoirani Naava (Kotituulen Rajaton Rakkaus)

Hupi, Kasku, Metka ja sijokki Kuura (T. Tulimyrsky)
S-poikia Vinski (T. Sammalvarpio) ja Töötti (T. Savijäkkärä)


Kasku kesällä

Hupi ja Pila kesällä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti