tiistai 10. joulukuuta 2013

Vuosikatsaus ja katsaus ensivuoteen

Tällaisia tavoitteita kirjasin ylös 2012:
Tavoitteet 2013:
Hupi: agissa kolmosiin. Pitää vauhti edelleen kovana ja into tallessa. Saada koira parempaan kuntoon keväälle. Tokossa aloluokan liikkeet kuntoon ja hyvällä tuurilla koekin. Jos keritään pyöräillä paljon, niin AD-koetta harkitaan. Joku näyttely voitais harkita jos olis vaikka turkki niskassa jossain välissä. Poropaimennustesti. Lammaspaimentamaan ainakin kerran. Pysyä terveenä ois tietty päätavoite.

Minka: pysyä terveenä. Höpöillä. Leikittää Hupia. Joku näyttely voitaisiin käydä kyllä ja lammaspaimenessa myös, kun siinä Minka oli hyvinkin lupaava.

Sijokit:
Kiepin terppatarkit. Pipallekin lonkat ja kyynärät. Mahdollisesti luonnetestejä ja ehkä joku näyttely. Mahdollisesti uusikin sijoituspentu porukkaan..

Kuinka ne toteutuikaan:

Hupi: Noustiin heti alkuvuodesta kolmosiin ja kolme 0-tulostakin sentään lopulta saatiin aikaiseksi kolmosista. Vauhtia ja intoa on edelleen. Kunto oli ihan ok, aina voisi tietty olla parempi. Tokoiltu ei paljoakaan. Pyöräiltiin, mutta lähellä ei ollut AD-kokeita ja ainut kauempana oleva harkittava oli erkkarin kanssa päällekäin, joten jäi välistä. Ei käyty näyttelyissä, ei tosin oo ollut turkkiakaan. Poropaimennustesti suoritettiin hyväksytysti ja käytiin pätevinä paimentamassa lampaita pariin otteeseen. Niin ja poroja käytiin paimentamassa kertaalleen erikseenkin. Terveenä pysyminen ei täyttynyt täysin; Hupilla oli anaalirauhastulehdus syksyllä ja loppusyksystä vielä kennelyskä.

Minka: on ollut terve ja höpöillyt ja leikittänyt Hupia. Ei näyttelyitä, mutta lammaspaimenessa Minka kävi pari kertaa pätemässä ja samoin kerran poroilla.

Sijokit: Kiepiltä tutkittiin lonkat ja kyynärät, Pipalta lonkat, kyynärät ja silmät. Seralta jäi luonnetesti väliin, kun aloitti juoksut. Kukaan ei tainnut käydä näyttelyssä. Uusi sijoituskoira Pihka liittyi etälaumaan.


Tavoitteet vuosi 2014:

Hupi: Agissa nollia, nollia ja nollia, epärealistisena toiveena tietty saada SM-nollat kasaan jo ensi kesäksi ja realistisempana toiveena saada homma kulkemaan ja saada sit vuoden jälkimmäisellä puoliskolla jo hyvä startti 2015 nollien keruuseen. SM-joukkueeseen ehkä jo 2014? Lammaspaimennusta, ja jos ehitään paimentaa enempi ja homma sujuu, niin kokeeseen? Poroilla toivottavasti myös piipahdetaan. Tokoilun jatkamista, josko me joskus saataisiin liikkeet koekuntoon. Tuskin käydään näyttelyssä, ellei tuu joku mielenhäiriö :D Edelleen se AD-koe houkuttaa, katotaan missä niitä ens vuonna ois.. Terve koira ois tietty edelleen ykkösprioriteetti. Silmätarkissa käynti.

Minka: Pysyä terveenä! Käydä lammaspaimenessa ja ehkä poroillakin ja kovasti houkuttaisi myös mennä paimennuskokeeseen Minkan kanssa. Laihtua taas hitusen ja pysyä Hupin vauhdissa mukana edelleen. Suunnitelmissa ois myös piipahtaa näyttelykehässä 10v täyttämisen kunniaksi (Oulun erkkari). Viimoinen silmätarkki?

Kasvatustoiminta (/sijokit): varmaan Kiepin silmät ja polvet pitäisi tarkata. Pipalle toivottavasti keväälle pennut. Seran luovuttaminen haltijoilleen omaksi ja Pihkan kasvamisen seuraaminen :) Ja tietty sijoituslauma voi kasvaakin, ei voi tietää.
 
Pentukuumetta myös pikkaisen pukkaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti