tiistai 2. lokakuuta 2012

"maailman nopein lapinkoira"

No ei se välttämättä oikeasti ole, mutta tällaistakin tuli nyt kuultua ;) Puhin kanssa käytiin siis rotumestaruus-ageissa Maalahdessa lauantaina ja koirahan kyllä kulki, mutta miun ohjaus ei :D Ohjaus oli siis kamalaa räpeltämistä, mutta annettakoon se miulle ees tän kerran anteeksi, kun eihän me oo keritty monen kuukauden tauon jälkeen treenata kuin pari viikkoa ja miullakin oli vasta tasan 5vk synnytyksestä. Mutta kisoihin oli silti päästävä! Ja kivaahan se oli taas kisata, heti tekis mieli päästä taas uudestaankin, mutta eipä täälläpäin juuri oo talvella kisoja (paitsi ens vkl kun meillä on tietty ristiäiset..). No keväällä ja ens kesänä sitten kunnolla kisaputkea, niin josko alkaisi tulostakin tulla. 

Eka rata näytti tältä (kuvat varastettu tuomari Anders Virtasen sivuilta):


Ohjasin kolmoselle huonosti eli jalat näytti tuonne aalle päin ja sinnehän se koirakin samantien sujahti.. Rämmittiin silti rata loppuun. Kepeille yritin viedä pakkovalssilla, mutta tein sen luonnollisesti surkeasti ja koira livahti kakkosväliin.. sit uusiksi ja menikin ihan jees, kunnes jäin paikalleni vaan tönöttämään epämääräisesti ja koira ei pujotellut vikaa väliä :P No loppurata meni ihan jees, laajoja kaarteita ja miulta jotain ihmeellisiä kumarteluja.


Radan plussat ja miinukset:
+loistava vauhti
+hyvät kontaktit
-surkeaa ohjausta
-keppisähellys

Toka rata näytti tältä:
Alku meni ihan jees, tosin puomilla tuli Hupilla joku outo himmailu ja se jäi tuijottamaan ilmeisesti ratahenkilöä hetkeksi, ennen kuin jatkoi taas matkaa. Unohdin tehdä pussille kunnon jarrutuksen (kertoakseni, että sen jälkeen pitäis ikäänkuin kääntyä) ja koirahan sinkosi pussista tuonne kaukana häämöttävään putkeen eikä siinä miun huutelut paljoa auttaneet.. no kepit menikin sitten tällä radalla loistavasti. Sen jälkeen hypyille vähän epämääräisiä ohjauksia (jotain ihan muuta kuin olin aatellut) ja loppurata menikin ihan ok, paitsi tuo 17 hyppy, jolle en taas osannut ohjata kunnolla niinkuin olin etukäteen aatellut :D No ens kerralla sit taas uutta yritystä putkeen!

plus/miinus:
+vauhti edelleen hyvä
+hyvä esteimu
+vauhdikkaat kepit
-ohjauskuviot eri kuin mitä ajattelin
-puomin himmailu

Kiva reissu oli ja mukavasti enemmän ja vähemmän tuttuja lappalaiskoiraharrastajia ympäri Suomen :)

2 kommenttia:

  1. Onpa Hupilla kyllä mahtava vauhti! Jos ei maailman nopein lapinkoira, niin sikanopea ainakin.

    VastaaPoista