tiistai 16. lokakuuta 2012

mm-ratapätkää

Eilen tehtiin tällaista mm-kisaradasta poimittua pätkää erilaisilla ohjauksilla:


Paitsi 9-hyppyä meillä ei oikeasti ollut, piti vain miettiä rata niin, että sinne kerkiäisi tekemään pakkovalssin.

Ekalla kierroksella tehtiin rata niin kuin oltaisiin se itse tehty kisoissa ja tokalla kierroksella sitten jollain muulla tapaa (piti miettiä ja lisäksi Mikko kertoi muutaman erilaisen variaation). 

Omassa versiossani tein kolmosella valssin, nelosella päällejuoksun, siitä viennin vitoselle ja takaaleikkaus kutosella. Persjättö kasin jälkeen ja sitten muka ysille (siinä kohtaa oli siis oikeasti puomi). Päällejuoksua piti uusia muutaman kerran, kun tuossa kohtaa se on aika hankala ohjauskuvio, ts. pitää olla nopea. Mutta kyllä se sitten jo kolmannella kerralla onnistui. Sitten kun muistin myös jarruttaa vitoselle, niin tuli hyvät tiukat käännökset joka kohtaan. Jee! Kepit meni joka kerta loistavasti.

Toisena versiona tein sellaisen ratkaisun, että tein kolmoselle niiston, neloselle viskileikkauksen ja vitoselle ja kutoselle takaaleikkaukset. Myös kepeillä kokeilin takaaleikkausta ja hyvin sujui :) Palkkahan meillä oli joka kerta keppien perässä, niin uskalsi kokeilla kaikenlaista paremmin itse stressaamatta keppejä. Hupi haki kepit aina loistavasti ja pujotteli hyvällä temmolla ilman epäröintejä.

Lisäksi tehtiin pariin kertaan puomin alastuloa, mutta ei Hupi pystynyt siihen keskittymään, kun treenikaverilla on juoksut puolivälissään ja tuossa tilanteessa ne hajut sen verran sotki ajatustoimintaa. Kyllä se teki siis, mutta jotenkin hidastetussa moodissa. Muuten Nalan juoksut ei Hupia radalla haitanneet tippaakaan, joka on loistavaa näitä uusia agisääntöjä ajatellen, jossa 3-luokassa juoksuisetkin saa kisata.

Tässä Jaakko ja Zen näyttävät malliesimerkin tuostakin pätkästä mm-radalla:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti