keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Ma-agit: kesäkausi alkoi

Eli tällä viikolla treenattiinkin ekaa kertaa ulkokentällä tälle vuotta ja koirahan oli kuin ekaa kertaa kesälaitumelle laskettu lehmä.. Vähän oli tuota ylimääräistä virtaa ja siellä juostiin mitä lie esteitä sillä välin kun miä yritin komentaa koiraa kepeille :D No parin yrityksen jälkeen päästiin niille kepeillekin asti (siis toinen este) ja saatiin homma sujumaan enimpien ilottelujen jälkeen. Ihan hyvä korkata ulkokentät näin treeneissä eikä sit kisoissa..

Meillä on nyt uus treeniryhmä (Taso 2-3lk), jossa on kolme ykkösluokkalaista bordercollieveljestä ja me :D Saas nähdä kuin Hupi selviytyy bc-pojista treenikavereina. Tällä kertaa paikalla oli vain yksi veljeksistä eli treenattiin kahteen pekkaan Mikon opastuksessa.

Meillä on nyt uusi alkava käytäntö treeneissä eli lämmittelyihin voi jo hakea ratapiirroksen mukaan opeteltavaksi, niin kerkiää sit rataantutustumisessa paremmin miettiä ohjauskäytäntöjä eikä vain "mihin tää rata nyt oikein kulkeekaan".

Tällaista pätkää siis. Alkuun tehtiin puomille asti (15) ja sit loppurata ja ihan lopuksi ehdittiin tekemään vielä koko rata kokonaisuudessaankin. Alku sujui hyvin, kunhan irtosin kepeiltä jo kunnolla tuonne putkelle (Hupi kesti tän tosi hyvin ja pujotteli hyvällä sykkeellä loppuun asti), että ehdin ohjaamaan sen nelosputkeen eikä tuolle vitoshypylle (niinkuin kävi kun en irronnut kepeiltä ajoissa) :D Seiskalle pakkovalssi ja kympiltä piti juosta jo hirmuista kyytiä tuonne kohti 13-hyppyä, johon sit takaaleikkaus ja 14 hypyn kautta puomille. Hyvin meni pääpiirteissään, paria kohtaa piti tosiaan hioa pikkaisen.

Tokalla pätkällä ongelmana oli oikeastaan vaan juosta kunnolla 22 hypyn jälkeen jarruttamaan 25:lle. Mutta sekin onnistui lopulta ja sain koiran siis 26 hypyllekin oikein päin puolivalssilla. Siitä sit aalle.

Sit tosiaan tehtiinkin koko rata kokonaisuudessaan ja niin siinä sit lopulta kävi kuin kävikin, että tehtiin nollarata! Ja miun kunto loppui ihan tyystin ja lopussa Hupi sai kyllä tehdä melkoisia pelastuksia tuolla 25-26 nurkilla, mutta taipui kuin taipuikin oikeaan koloon. Mainio koira! Pitää sen sijaan laittaa itsensä kuntokuurille..

Unohdin sit treenien jälkeen ilmoittaa Hupin OKK:n kisoihin 11.-12.5., joten ei sit kisata siellä. Plaah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti