torstai 1. marraskuuta 2012

akuuttia asiaa Akuuttiin

Vierailtiin siis tänään taas viemässä oma osamme eläinlääkärien palkkoihin, kun Oulun Akuutissa Hupi kävi näyttämässä silmiään Wickströmin Kaisalle ja Minka hampaitaan Anne Karttimo-Mäkyselle. Akuutti tilanne tämä oli siksi, kun muutamaa viikkoa sitten Minka alkoi satunnaisesti vingahtelemaan ja yleensä onnistuin kuulemaan näitä aina kun satuin olemaan eri huoneessa. Kopeloin ja roplailin Minkaa läpi parinakin päivänä enkä keksinyt mihin sitä koskisi, mutta lopulta tajusin tutkia suutakin ja pari hammasta näyttivät siltä, että ne saattaisivat ollakin kipeitä. Soitin sitten aikaa eläinlääkäriin ja pari viikkoa jouduttiin odottelemaan pääsyä näyttämään hampaistoa. Samaan syssyyn yhdistin kuitenkin Hupin silmätarkin ja luovuttipa Hupi vihdoin verta myös koirangeeneille eli Hannes Lohen tutkimusryhmälle. Minkan veret sieltä pitäisi jo löytyäkin.

Minkan hampaisto nuorena tyttönä

Minka joutui puntaroinnin (16kg) ja sydämen kuuntelun (kunnossa) jälkeen nukutettavaksi ja jäi hoidattamaan hampaitaan. Hupin silmätarkkiaika oli pari tuntia myöhemmin ja Kaisa kurkkasi silmiin ja totesi niiden olevan kunnossa :) Sitten Hupi autoon ja herättelemään Minkaa, joka olikin melkoisessa pöhnässä ja lisäksi saanut ilmeisesti antibiootista lievän allergisen reaktion (silmänympärykset vähän turvonneet). Tätä oli lääkitty sitten vielä lisäksi kortisonilla sekä sisäisesti että ulkoisesti. 

Minkalta jouduttiin poistamaan kolme hammasta (ylhäältä molemmat M2:set ja toisen puolen M1) ja pari hammasta saivat vielä jatkoaikaa (toinen M1 ja I2), kun olivat vielä ihan kelvollisia. Eläinlääkäri epäili, että Minkalla voisi olla normaalia ohuempi kiillekerros hampaissa, jonka takia hampaat olisivat menneet tuohon kuntoon. Kariesta hampaissa ei ollut. No nyt me opetellaan sitten harjaamaan hampaita, niin josko nuo loput hampaat säilyisivät kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti