maanantai 26. marraskuuta 2012

OKK:n kisat 25.11.

Eilen käytiin kisaamassa OKK:n kisoissa kolmen startin verran. Alkuperäisenä tavoitteena oli saada eka tulos kakkosista loputtoman hyllyputken jälkeen. Tuomarina toimi Kari Jalonen, joka olikin tehnyt varsin nopeatempoiset ja ihan kivatkin radat. Ekana ratana oli hyppyrata, joka alkoi oikeinkin mainiosti, mutta sitten pakka kepeillä levähti (jarrutin edeltävälle hypylle huonosti ja koiralla oli siis ihan liikaa vauhtia) ja loppurata oli pelkkää epämääräistä säätämistä :D Aika kamalaa, mutta toisaalta ihan odotettua, kun on ollut tätä kisataukoa reilusti tässä alla. Hylly siis tuloksena. No lohduttauduin ajatuksella, että ens viikonloppuna on 2 hypäriä lisää. 


Tokalle radalle lähdettiin ihan tietoisesti hakemaan nollaa. Rata tuntui rataantutustumisessa kivalta paria vähän haastavampaa paikkaa lukuunottamatta, mutta sain niihinkin suunniteltua ihan ok ohjaukset, jotka sitten radallakin onnistuin toteuttamaan. Meno oli sujuvaa, tosin puomilla Hupi jäi tuijottelemaan yleisöä ja himmaili. Kaarteissa oli väljyyttä, mutta tiedän että Hupi kyllä pystyy kääntymään tiukastikin, jos vain ohjaisin kunnolla. Tuloksena oli siis nolla ja sijoituskin riitti luvaan! Eli eka leima hankittu passiin kohti kolmosia!


Kolmannelle radalle menin hyvillä fiiliksillä, kun edellinen rata meni mukavasti. Hupi himmaili taas kontaktilla ja huusi miulle, mutta muuten rata oli ihan jees. Toki taas oli vähän ekstralaajoja kaarteita. Videosta puuttuu ihan loppu (putkesta aalle, aalta suoraan hyppy, josta valssi, hyppy ja loppusuorana putki ja hyppy), kun akku loppui kamerasta kesken kaiken. Tuloksena siis nolla ja sijoitus viides, joka ei riittänyt ihan luvaan. Ne pari sekuntia oisi kyllä ollut kirittävissä kontakteilta pois, mutta pitää olla tyytyväinen tähänkin. Vaikka toki heti alkoi harmittaa, että se luva jäi niin vähästä kiinni.. nälkä kasvaa syödessä :D 


Mutta saatiin siis vihdoin tuloksia kisakirjaan, jeee! Ja nopeudet oli hyviä (aatellen, että Hupi kuitenkin ootteli ylimääräisiä sekunteja kontakteilla) ja ohjaussuunnitelmat kelpoja (no ekaa lukuunottamatta). Nii ja päästiin palkintopallillekin, eli saadaan joskus sitten yksi ilmainen startti OKK:n kisoihin.

Kaikki tulokset siis:
hyppyrata: hyl
agirata:40,36 tulos 0, -4,64 LUVA nopeus 3,72 m/s sij. 2
agirata: aika 38,61 tulos 0, -2,39  nopeus 3,52 m/s sij. 5

plussat ja miinukset vielä kiteytettyinä:
+ hyvä vauhti
+ hienot ja nopeat kepit
+ toimivat ohjaussuunnitelmat
+ 2 nollaa + eka luva
+ kisakunto kesti kolme starttia samana päivänä helposti sekä miulla että koiralla
- puomin himmailut
- ekan radan säheltäminen 
- laajat kaarteet = myöhässä olevaa ohjausta

1 kommentti:

  1. Onnea vielä radoista ja nollista! Vauhdikasta menoa Hupilla joten pitänee saada sun ohjaus samaan tahtiin ;) Näkee että koira nauttii lajista ihan täysillä.

    VastaaPoista